hemlosashead

Föreningen Frihamnen som driver Hemlösas Hus i Helsingborg har visionen att alla skall ha ett rum – ett hem. Det finns idag drygt 400 hemlösa helsingborgare. Vi tycker inte det är värdigt en stad som Helsingborg och hoppas på att ni instämmer i detta. Frihamnen arbetar oförtrutet vidare på att vår vision en vacker dag skall kunna förverkligas, men vi klarar det inte själva. Vi ber därför om ditt eller ditt företags stöd för vårt fortsatta arbete för de hemlösa.


logo stödfongen

90 konto
Frågor & Svar

 

 

Vanligt förekommande frågor besvarade av Hemlösas Hus

Fråga: Hur gör jag när jag en kväll upptäcker en man som ligger på trottoaren i kylan och blåsten utan något annat än kläderna på kroppen, inget liggunderlag, ingen sovsäck etc.? När jag pratar med honom säger han att han är jättetrött och har ingen annanstans att sova. Hur kan jag hjälpa honom? Finns det något journummer hos er? Kommer ni ut och hämtar? Kan jag skjutsa honom till er vid den tiden? Hur kan jag hjälpa honom där och då?

Svar: Kvällstid bör du ringa socialjouren tel. 042-114 14. Vi har bara två som tjänstgör på natten och kan därför inte lämna huset. Har för övrigt ingen tillgång till bil heller.


Fråga: Vilka saker är ni i behov av att människor skänker till er för att driva verksamheten? Kläder, mat, leksaker, barnartiklar?

Svar: Kontakta personalen på Kom-Igen Loppis för att få reda på vad som just nu är mest akut. Det kan nämligen variera beroende på säsong och situation.